Friskis&Svettis Nyköping

Ideell förening

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening. Ideell innebär att de allra flesta som hjälper till i föreningen gör det på sin egen fritid, utan betalt. Vi försöker att hålla vårat träningsutbud varierat och brett för att passa så många som möjligt.

Funktionärer

Föreningen har omkring ett hundratal funktionärer som är de som får föreningen att gå runt. Dessa förmågor lägger ett par timmar i veckan på att leda pass, instruera nya medlemmar på gymmet, sitta i styrelsen, arbeta i receptionen, värda på pass och mycket mer.

Nya pass

Allt som körs hos oss måste finnas inom Friskis&Svettis. Vi i Nyköping kan alltså inte starta upp ett eget pass av något nytt. Och för att kunna köra en typ av pass behövs minst två utbildade ledare. Vi är en ganska liten förening och det skulle vara både omöjligt och ohållbart att försöka ha alla typer av pass. Men om det är något pass som du önskar och kanske till och med kan tänka dig att bli ledare på så tveka inte att höra av dig till oss.

Här följer några årtal som är viktiga i vår förening:

1983

Friskis&Svettis i Nyköping bildades. Till en början var det jympasalar i omnejden som gällde. Ledare och värdar for fram och tillbaka och plockade upp och ner musikutrustning.

1997

Vi skaffade en egen lokal på Brunnsgatan 3 och där finns vi än idag. Lokalen har utökats lite vartefter. Först med Gröna salen och då flyttade vi entrén till andra sidan av huset.

2005

Under hösten öppnade vi vårat gym.

2012

Vi öppnade en utbyggnad av gymmet, ett så kallat Multisportgym. Här tränar man funktionellt. Det finns utrymme för utfall och liknande. TRX-band, kettle-bells, fria vikter m.m.