FaR - Fysisk aktivitet på recept

FaR står för fysisk aktivitet på recept och innebär att man får ett recept på någon rörelseaktivitet som är anpassad till de förutsättningar och önskemål man själv har. Man kan få ett sådant recept på sin vårdcentral.

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Man känner sig gladare, sover bättre, kan lättare hantera stress och hålla vikten. I samråd med läkare, sjuksköterska eller sjukgymnast kan motion fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Rörelse kan komplettera eller i vissa fall till och med ersätta läkemedel. Ibland är det den bästa medicinen. Aktiviteten blir en del av behandlingen.

Fysisk aktivitet har bevisad effekt att kunna förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar, ont i ryggen och depression. De positiva effekterna får man oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig. Den som är otränad kommer snabbt att bli fysiskt starkare.
                                                                                                                  Källa 1177.se

Hos oss på Friskis&Svettis Nyköping kan du träna med FaR alla dagar i veckan och på de gruppträningspass du själv väljer. Du kan också välja att få en individuell instruktion av en av våra FaR-instruktörer, Magnus och Andreas, i vårt gym och sedan fortsätta att träna styrketräning på egen hand.

Vi hjälper dig att hitta den aktivitet som passar dig bäst utifrån den ordination du fått.

Vi har ett gott samarbete med Landstinget Sörmland runt utvecklingen av FaR på genomförandenivå.

Hos oss möter du förståelse och tolerans samt ett informativt och hänsynsfullt mottagande där dina behov står i centrum.

För dig med FaR-recept erbjuder vi ett FaR-träningskort som gäller på all vår träning i 3 månader. Kostnaden för kortet är 700 kr. Till detta tillkommer medlemsavgift på 150 kr/kalenderår.

Våra öppettider hittar du på hemsidans första sida. Aktuellt schema hittar du under fliken Bokning.

Vill du ha mer information via telefon, ring då 0155-28 36 36.

Varmt välkommen till oss med ditt recept. Vi hjälper dig att komma igång med din träning!