Vad tycker du? 

Säg gärna vad du tycker om oss! Har du förslag på förbättringar? Frågor om schemat? Tips? Vill du ge beröm eller kritik? Hör gärna av dig! Du kan antingen prata med den som står i receptionen, ledaren på passet eller ringa till oss på dagtid (0155-28 36 36). Eller varför inte skicka iväg dina tankar i ett mail? Adressen är info@nykoping.friskissvettis.se!

Här nedan följer några vanliga frågor som vi får och svaren på dessa. Titta gärna där först för att se om svaret på din fråga finns där redan!

Varför är inte mitt favoritpass kvar på samma tid den här terminen som förra?

Friskis&Svettis vilar nästan hela sin verksamhet på ideella krafter, alltså människor som kommer in på sin fritid och hjälper till för att de tycker att det är roligt, utan att få betalt för det. Även i våra ledares liv händer det saker som gör att man inte alltid kan leda pass - barn, skador, jobb eller man kanske bara behöver en paus och ladda sina egna energidepåer. Därför läggs schema varje termin och blir olika varje gång då förutsättningarna förändras från gång till gång. På så sätt hamnar passen på olika tider varje termin, och finns kanske inte med på schemat alls vissa terminer.

Varför kör ni inte Zumba, Pilates och sådana pass som de kör på andra gym?

När det gäller pass som Zumba så är det ett varumärkesskyddat koncept där man måste vara speciellt utbildad och certifierad för att få leda. Alla pass inom Friskis&Svettis utvecklas av vår Riksorganisation. De utvecklar passet och gör en utbildning till passet så att ledare ska lära sig leda det på rätt sätt. Inom Friskis&Svettis finns Dans Fuego, som man kan säga är vår version av Zumba. Vi får alltså inte köra andra pass än de som finns utvecklade inom Friskis&Svettis, annat än vid enstaka tillfällen som gästpass.

Varför kör ni inte Box och sådana pass som finns i andra Friskis-föreningar?

För att köra en sorts pass krävs minst två ledare, helst fler, så att man har reserver ifall ledaren blir sjuk. När man drar igång en nyhet bör man dessutom kunna köra flera pass i veckan, och då krävs ännu fler ledare. Det tar tid att utbilda en ny ledare, själva utbildningarna är inte så långa, men det går inte utbildningar hela tiden och ibland är det väntetid. Sen behöver man ju tid att plugga in det man lärt sig inför teoriprovet, sätta ihop ett eget pass och så vidare. Vi har alltså inte ledare som kan leda passen. Om du känner och tror att du har vad som krävs så är du hjärtligt välkommen att anmäla ditt intresse som ledare! Hör av dig till oss via till exempel mailadressen här ovan eller håll utkik i lokalen efter anslag om nästa ledaruttagningsträff!

Jag har lett pass på ett annat gym, kan jag bli ledare hos er?

Det kan du förmodligen, men för att leda pass i en Friskis&Svettis-förening krävs våra egna utbildningar. Vi har ledaruttagningar ibland, någon gång per termin, håll utkik efter anslag och information på hemsidan och börja med att komma på en sådan! Den första träffen är informativ där du får veta vad det innebär att leda pass och hur utbildningen går till. Sen får du gå igenom ett par olika praktiska tester, där vi till exempel testar din takt- och musikkänsla.

Varför har ni inte handduschar i omklädningsrummen sedan de renoverades?

Ur lokalens synvinkel är det opraktiskt med handduschar då man inte har kontroll på var vattnet hamnar. Fönster, innertak och väggarna en bit ifrån duschen är kanske inte skapta för att klara så mycket vatten. Det resulterar i vattenläckor, likt de vi upptäckte att vi hade i slutet av 2012 och början av 2013, i alla omklädningsrum på en gång.

Jag vill inte bli ledare, men jag skulle gärna engagera mig i Friskis&Svettis, vad kan jag göra?

Vi är ett åttiotal funktionärer i Friskis&Svettis i Nyköping, där kanske ungefär hälften är ledare. Resten är värdar, styrelseledamöter, revisorer eller med som funktionär för att denne har en kunskap vi behöver. Vi brukar säga att alla funktionärer är lika viktiga, utan någon del skulle föreningen inte fungera. Alla är vi ansiktet utåt för föreningen.